Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Seminarium: Svenskt vatten i fokus

Sverige, Porjus vattenkraftverk, Lule älv. Foto:Hans Blomberg
Sverige, Porjus vattenkraftverk, Lule älv. Foto:Hans Blomberg
Publicerad av
Jessica - 24 aug 2017

Faktorer som åldrande infrastruktur och konsumenter som är vana vid låga priser gör att frågan om hur vi bäst finansierar vårt vatten allt viktigare, menar WSP som belyser ämnet med ett seminarium under Världsvattenveckan i Stockholm: ”Sustainable Tariffs: achieving fair and equitable water management in Sweden. Fokus är på hur och varför vi i Sverige tar betalt för vattentjänster, samt de principer och metoder som underbygger vårt arbete.

WSP ska ha utvecklat en modell för bedömning av vatten- och avloppsvattenverksamheten som möjliggör långsiktig ekonomisk prognos. En modell som WSP ska ha använt i samarbete med omkring 70 kommuner, med deras strategiarbete för tariffer.

Världsvattenveckan anordnas årligen av Stockholm International Water Institute (SIWI) och är en av världens största konferenser med fokus på vattenfrågor. Veckan har över 3 000 deltagare från privat och offentlig sektor, forskningsorganisationer och internationella policyorgan som tillsammans representerar över 120 länder.

www.worldwaterweek.org

Annons

Annons

Annons