Mötesplatsen för dig inom energibranschen, apr, 22 2018
Senaste Nytt

Fjärrvärme och fjärrkyla i Umami park

Bild: Wallenstam/MyNewsDesk
Bild: Wallenstam/MyNewsDesk
Publicerad av
Jessica Nejman - 12 jul 2017

För ett halvår sedan gick startskottet för Umami park – ett nytt område i Hallonbergen där 900 nya lägenheter ska byggas med kompletterande affärslokaler och mötesplatser. Wallenstam har valt fjärrvärme och fjärrkyla från Norrenergi och nu påbörjas byggnationen av bostadsrätter.

Nu påbörjar de byggnationen av 75 bostadsrätter i anslutning till hyresrätterna i kvarteret Freden större under namnet brf Chili.

Under en tioårsperiod framöver kommer Umami Park att utvecklas till ett nytt område med 900 nya lägenheter, affärslokaler och mötesplatser. Renovering av redan befintliga lokaler och fastigheter ingår också i planen. Målsättningen är att skapa förutsättningar för ett levande stadsliv och trygga stråk.

Wallenstam beskriver området så här ”en ny stadsdel med ett modernt och unikt boende för dig med smak på livet, design och inredning.” Sitt namn har området fått från umami, den femte grundsmaken utöver sött, surt, beskt och salt som blivit känd under sitt japanska namn och anses förhöja andra smaker.

Annons

Annons

Annons