Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Seminarium med fokus på energiöverenskommelsen

Foto: CC0 Public Domain/Pixabay/mikesphotos
Foto: CC0 Public Domain/Pixabay/mikesphotos
Publicerad av
Jessica - 05 jul 2017

Almedalsveckan har startat och Elsäkerhetsverket kommer tillsammans med Energimyndigheten, Svenska Kraftnät och Energimarknadsinspektionen att arrangera ett seminarium under huvudrubriken ” Energiöverenskommelsen – utmaningar och möjligheter för näringsliv, myndigheter och kunder”.

Efter en inledande del med generaldirektörerna Elisabet Falemo, Erik Brandsma, Ulla Sandborgh och Anne Vadasz Nilsson kommer eftermiddagen att innehålla fyra seminariedelar där varje myndighet har ett pass. Moderator under dagen är Jenny Larsson, chef Vattenfall Värme Sverige, Årets Kraftkvinna 2017.

I slutet av dagen gästas seminariet av Ibrahim Baylan som kommer att reflektera över de utmaningar och möjligheter som han ser gällande energiöverenskommelsen.

Från Elsäkerhetsverket medverkar generaldirektör Elisabet Falemo, och Mikael Carlson, teknisk expert. Per Höjevik, chef för Avdelningen Analys och Cia Edlund, kommunikationschef deltar också.

– Vårt pass har titeln ”Batterilagring – finns den någon elsäkerhetsproblematik?” och kommer att handla om vad de största utmaningarna med småskalig energilagring är gällande risker, ansvar och installationer av batterier. Innehållet stödjer sig på det regeringsuppdrag och den rapport om batterilager som vi gjorde hösten 2016, säger Mikael Carlson, Elsäkerhetsverket.

Annons

Annons

Annons