Mötesplatsen för dig inom energibranschen, feb, 22 2018
Senaste Nytt

Quality Hotel Globe installerar en solcellsanläggning på taket

Quality Hotel Globe satsar på solenergi med Eneo. Foto: Quality Hotel Globe
Quality Hotel Globe satsar på solenergi med Eneo. Foto: Quality Hotel Globe
Publicerad av
Markku Björkman - 07 jun 2017

Ett energiköpsavtal har tecknats mellan Eneo Solutions och Quality Hotel Globe. Solpaneler på taket ska förse hotellet med grön solel.

Quality Hotel Globe blir nästa hotell att installera en solcellsanläggning på taket till sin verksamhet. Anläggningen på ca 50 kilowatt kommer årligen producera ungefär lika mycket energi som går åt för att ladda 550 teslabilar. Solcellerna blir en viktig del i hotellets övergripande ”WeCare”-arbete.

Nordic Choice WeCare arbete handlar om hur en verksamhet kan påverka människor, miljö och samhälle genom att skapa möjligheter för människor i och utanför verksamheten och skapa minsta möjliga miljöpåverkan i hela värdekedjan.

Genom ett energiköpsavtal kommer Eneo se till att man uppnår det fulla affärsvärdet utan att utsätta sig för juridiska eller hållbarhetsmässiga risker. Eneo samarbetar sedan tidigare med andra hotell inom Nordic Choice Hotels och är mycket stolta över att även få förtroende från Quality Hotel Globe.

”Quality Hotel Globe delar vår syn på solceller och tror att fler kommer göra denna typ av satsningar i framtiden. Med det här beslutet har de inte bara sett till att de ligger i framkant, utan också säkrat en hållbar leverans över tid. Förhoppningsvis kommer vi se många solcellsanläggningar i globenområdet framöver”,säger Eric van Alpen på Eneo Solutions.

Om Quality Hotel 

Quality Hotel är är en av Nordens största hotellkedjor med över 60 hotell i Norge, Sverige och Danmark. Alla hotell är ISO 14001 miljöcertifierade. Quality Hotel™ är en del av Nordic Choice Hotels.

Annons

Annons

Annons