Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Hugopriset till solcellsanläggning i Helsingborg

Bild på vinnarna av Hugopriset. Lars-Inge Persson, ordförande i Solel i Helsingborg Ekonomisk Förening till vänster. Foto: NSR/MyNewsDesk
Bild på vinnarna av Hugopriset. Lars-Inge Persson, ordförande i Solel i Helsingborg Ekonomisk Förening till vänster. Foto: NSR/MyNewsDesk
Publicerad av
Jessica - 01 jun 2017

 

Hugopriset är Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. Det delas ut i tre kategorier: Årets innovatör, Årets student och Årets inspiratör. Priset till Solar Park Helsingborg motiveras av juryn:

”För att ha utvecklat en ny affärsmodell kring en storskalig solcellsanläggning. Nu samlas privatpersoner och företag för att tillsammans med ett etablerat energibolag och ett renhållningsbolag investera och möjliggöra en solcellspark på en annars obrukbar slutdeponi i Helsingborgsområdet. Smart, nytänkande - och hållbart.”

– Att få det pris som tidigare tilldelats storheter som Carl Munters, innovatörer som Mats Leijon och energimedvetna bolag som Ikea, det är stort, glädjande och framför allt inspirerande! Priset ett kvitto på att kollektiva lösningar är svaret på vår tids utmaningar. Det säger en glad Lars-Inge Persson, ordförande i Solel i Helsingborg Ekonomisk Förening.

Solar Park ligger intill NSR:s nya återvinningscentral utanför Helsingborg.

– Vi siktar nu vidare på nya kommande etapper med mer utbyggnad av solceller bland annat på Rökilledeponin, säger NSR:s anläggningschef Conny Wettergren. Vi har märkt av ett ökat intresse från såväl privatpersoner som företag som vill köpa andelar, säger han vidare.

Annons

Annons

Annons