Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

ABB kraftsamlar i Kanada

Illustration över ABB:s nya anläggning i Montreal. Källa: ABB
Illustration över ABB:s nya anläggning i Montreal. Källa: ABB
Publicerad av
Jessica Nejman - 26 maj 2017

ABB har tagit ett nästa steg och satsar på sin verksamhet i Kanada – nyligen invigdes det nya huvudkontoret och Customer Innovation Center i Kanada. Anläggningen har kostat 90 miljoner dollar att bygga och kommer att hysa 700 anställda. Campus Montreal har avdelningar för forskning och utveckling, tillverkning, montering och testning för ABB:s energivärdekedja.

- Det nya huvudkontoret bekräftar ABB:s satsning på Kanada som tillväxtmarknad och viktig kundbas, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. Det stärker vår förmåga att tillhandahålla kunderna våra ledande erbjudanden och stötta dem i den digitala omvandlingen av deras verksamheter. Vi är mitt uppe i den fjärde industriella revolutionen och den här anläggningen har utformats för att möjliggöra för våra medarbetare att frigöra värde åt de kanadensiska företagen.

I Campus Montreal finns ABB:s Customer Innovation Center med en utställning om ABB Ability.

- Det nya campuset möjliggör smidigare samarbeten med våra affärspartners och med akademiska institutioner och forskningsinstitut, säger Nathalie Pilon, chef för ABB i Canada. Den senaste tekniken från ABB driver energieffektivitet och ger kraft åt Kanadas ekosystem för innovation på så många olika sätt. Förutom att visa vad ABB Ability kan göra rymmer huvudkontoret också ABB:s nya nordamerikanska Centre for Excellence inom e-mobilitet.

Centre for Excellence inom e-mobilitet grundades för att dela sin expertis med kanadensiska kunder och intressenter inom teknologier för eldriven transportverksamhet. Centret kommer att stötta utvecklingen av miljöanpassade, energieffektiva transportnät, inklusive elbussar och eltåg, och syftar till att föra samman transitoperatörer, energiföretag och teknikexperter för att ta itu med utmaningarna att bygga smarta städer och hållbara mobilitetslösningar för Kanada.

Annons

Annons

Annons