Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 20 2018
Senaste Nytt

ElectriCity vann pris av UITP

Elbuss i Göteborg inom ElectriCityprogrammet. Foto: Västttrafik
Elbuss i Göteborg inom ElectriCityprogrammet. Foto: Västttrafik
Publicerad av
Christer Wiik - 19 maj 2017

ElectriCity-samarbetet kring elektrifierade transporter i Göteborg vann förstapriset i kategorin "operational and technical excellence" när den prestigefyllda tävlingen UITP Awards 2017 avgjordes i Montreal den 17 maj. Priset togs emot av Volvo bussar och Västtrafik, som är två av huvudaktörerna i ElectriCity.

Samarbetets mest publika del är busslinje 55 där 10 elektrifierade Volvo-bussar går i trafik mellan Chalmers båda campus sedan 2015. Hittills har fler än 1,5 miljoner resenärer åkt linje 55.

– Det är fantastiskt roligt att vi får den här utmärkelsen. Det är många parter som tillsammans bidragit till att projektet blivit så framgångsrikt. ElectriCity väcker stort intresse i hela världen och priset är en bekräftelse på att det vi gör i Göteborg är något unikt, säger Roger Vahnberg, vice vd Västtrafik.  

Priskommittén motiverar sitt val med att "projektet framgångsrikt integrerar alla delar av en modern, bussbaserad transportlösning och visar hur framtidens busstrafik kan utvecklas globalt. Den innovativa tekniken används i skarp trafik och ingår helt i kollektivtrafiksystemet."

UITP (Union Internationale des Transports Publics) är en tongivande internationell samarbetsorganisation för kollektivtrafik. UITP Awards anordnas vartannat år och lyfter fram ambitiösa, hållbara och innovativa projekt som kan bidra till en ökad kollektivtrafik. Till årets tävling inkom över 230 tävlingsbidrag.

 

Annons

Annons

Annons