Mötesplatsen för dig inom energibranschen, apr, 22 2018
Senaste Nytt

EEF rekryterar för satsning på energieffektivisering

Magnus Olsson . Foto: EEF
Magnus Olsson . Foto: EEF
Publicerad av
Jessica Nejman - 19 maj 2017

En ökad efterfrågan på kompetens inom energieffektivisering för industrin är en av anledningarna till att EEF förstärker styrelsen och rekryterar Magnus Olsson från SMC, som har över 20 års erfarenhet av industriautomation inom svensk industri.

– Genom rekryteringen av Magnus förstärker vi kompetensnivån inom industriautomation för att vi inom EEF ska kunna stötta våra medlemmar ytterligare i arbetet att utveckla vårt samhälle inom miljö och ekonomi, säger Lotta Bångens, vd på EnergiEffektiviseringsFöretagen (EEF).

– Som styrelsemedlem vill jag bidra till att öka fokus på energieffektiviseringar inom industrin, säger Magnus Olsson, Konceptchef Energy Saving. Detta genom att få företag inom industrin att förstå att tryckluft kostar pengar och att man varje år kan spara stora summor om man genomför energieffektiviseringar. En annan fråga som är viktig är att industrin ställer krav på maximal energieffektivitet när man beställer utrustning. Men den största utmaningen är nog ändå att visa de företag som bygger maskiner för industrin att en energieffektiv maskin är ett bra sätt att vinna konkurrensfördelar.

Annons

Annons

Annons