Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 22 2018
Senaste Nytt

ABB sänker driftskostnaderna för vattenbolaget Consorzio di Bonifica Veronese

Minskar anläggningens driftskostnader med upp till 30 procent

Foto: Consorzio di Bonifica Veronese
Foto: Consorzio di Bonifica Veronese
Publicerad av
Peter Höök - 18 maj 2017

ABB har framgångsrikt genomfört ett pilotprojekt med ABB Ability Electrical Distribution Control System tillsammans med det italienska offentliga vattenbolaget Consorzio di Bonifica Veronese, CBV. 

Samarbetet ledde till att man betydligt sänkte driftskostnaderna och minskade tiden för underhåll av anläggningen. Som en d el av ABB Abilitys digitala erbjudande ingår det att ”Electrical Distribution Control System” ansluter elanläggningar till molnet. På så sätt kan kunderna få information om systemet i realtid samt uppgifter om historiska trender så att de kan förbättra hel a elsystemets prestanda.

ABB Ability förenar ABBs digitala enheter, utrustning och lösningar samt företagets digitala tjänster, vilket kommer att innebära ett stort utvecklingssprång inom industriell digitalisering. ABB Abilitys eldistributions- och st yrsystem kommer att använda Microsofts molnplattform Azure för insamling av data, bearbetning och lagring.  

– Vi har försett våra effektbrytare med ögon och öron genom avkänningsfunktioner och har kopplat dem till Microsoft Azure. Med hjälp av våra algoritmer kan vi stödja våra kunders beslutsprocesser genom att göra det möjligt för dem att övervaka och hantera driften via ett intuitivt onlinegränssnitt, säger Tarak Mehta, global chef för ABB:s division Electrification Products.

– Det här projektet är ett utmärkt exempel på vilken betydelse ABB Ability kan ha för våra kunder. I linje med ABBs strategi Next Level kan vi med hjälp av industridelen av sakernas internet digitalisera våra kunders anläggningar och minska de totala driftskostnaderna och sänka deras energiförbrukning.

Annons

Annons

Annons