Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Eon i solenergisamarbete med Google

Foto: Eon
Foto: Eon
Publicerad av
Jessica - 03 maj 2017

Eon och Google ingår i partnerskap och syftar till att expandera möjligheterna till solenergi på den tyska marknaden genom plattformen Sunroof. Det är första gången tjänsten erbjuds utanför den amerikanska marknaden.

Runt sju miljoner byggnader i Tyskland omfattas av Sunroof, exempelvis storstadsområden som Berlin, München, Rehn-Main och Rühr-området. Den digitala teknologin gör att husägare kan fastställa potentiell solkapacitet för sitt hem och få installationsplaner för en solcellsanläggning.

Eon, Google och mjukvaruproducenten Tetraeder har gått samman i den tyska satsningen på solenergi. Webbplatsen Sunroof använder bland annat Google Earth, kartor och 3D-modeller för att ge så exakt information som möjligt. Sunroof räknar ut hur mycket solen årligen skiner på ett tak och tar hänsyn till väderdata, solens position i olika årstider, taklutning och skuggor från omgärdande byggnader och träd.

Därefter konverteras informationen om solstrålarna till energi och en möjlig kostnadsbesparing räknas ut.

- Med Sunroof ökar vi digitaliseringen av solcellsmarknaden och visar tydligt vilken potential den digitala tekniken har i skiftet som nu pågår på energimarknaden, säger Karsten Wildberger, CEO på Eon i Tyskland.

 

Annons

Annons

Annons