Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Kalmar Energi prisas för Nöbble Solpark

I samband med Svensk Solenergis årsmöte den 25 april delades Årets Solenergipris ut, för fjortonde året i rad.

Nöbble solpark. Foto: Kalmar Energi
Nöbble solpark. Foto: Kalmar Energi
Publicerad av
Jessica - 26 apr 2017

 

Kalmar Energi har prisats med Årets Prestation för Nöbble Solpark. Bland de nominerade fanns både energiföretag, landsting och fastighetsägare.

Juryns motivering:

"När andra pratar om hur krångligt det är med solel, för Kalmar Energi upp en anläggning med sju delägare - varav en ekonomisk förening - i en egen tredimensionell fastighet på ett kostall. En ännu större anläggning är redan på gång och arbetet är ett strålande bevis på att Kalmar Energi har en bärande idé för andra att ta efter".

– Det känns jättekul att få ta emot det här priset. Det har varit ett fantastiskt projekt som har engagerat många. Inte minst de drygt 100 andelsägarna, säger Staffan Larsson, marknadschef på Kalmar Energi. Konceptet skapar inte bara en möjlighet för medlemmarna att producera egen solenergi oavsett om hen har ett lämpligt soltak eller inte, det är också tryggt för ägarna med tanke på den tredimensionella fastighetsbildningen. Dessutom är kostallet på Nöbble Gård en utmärkt plats för ett soltak. Det ligger mycket engagemang och kärlek i det här projektet, avslutar Staffan.

Årets Anläggning gick till Varberg Energi för Solsidan.

Annons

Annons

Annons