Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Chalmers rekryterar forskningschefer

Sara Mazur, Ericsson Foto: Daniel Roos
Sara Mazur, Ericsson Foto: Daniel Roos
Elisabeth Björk, Astrazeneca Foto: Catharina Fyrberg
Elisabeth Björk, Astrazeneca Foto: Catharina Fyrberg
Publicerad av
Jessica Nejman - 21 apr 2017

Elisabeth Björk och Sara Mazur kommer att utses till nya ledamöter i styrelsen för Chalmers tekniska högskola AB, Chalmers styrelse. De är båda forskningschefer med globala ansvar inom Astrazeneca respektive Ericsson.

Elisabeth Björk är sedan 2012 global chef för utvecklingen av läkemedel i sen fas inom områdena hjärta/kärl, diabetes och kronisk njursjukdom inom Astrazeneca.

Sara Mazur är Vice President och forskningschef på Ericsson. Hon har tidigare varit chef för System Management inom Ericssons affärsenhet Nätverk, med fokus på enhetsövergripande teknik, forskningskoordinering och strategisk management.

– I en omvärld som förändras snabbt, till stora delar drivet av ny teknik, välkomnar vi våra nya ledamöter. Elisabeth Björk och Sara Mazur representerar tunga nya teknikområden genom sina centrala roller i forskningsstarka globala företag som är världsledande i sina respektive branscher: läkemedel och telekom. Jag är övertygad om att vi kommer att ha stor nytta av deras kompetenser i vårt stöd till Chalmers utveckling, nu och framöver, säger Lena Treschow Torell, ordförande i Chalmers styrelse.

Annons

Annons

Annons