Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Fördjupat samarbete mellan Sverige och Kalifornien

Klimatminister Isabella Lövin. Foto: Miljöpartiet de gröna/Fredrik Hjerling
Klimatminister Isabella Lövin. Foto: Miljöpartiet de gröna/Fredrik Hjerling
Publicerad av
Jessica Nejman - 21 apr 2017

Tillsammans har Klimatminister Isabella Lövin och Kaliforniens guvernör Edmund G Brown Jr skrivit under en samarbetsöverrenskommelse på klimatområdet.

Mötet ägde rum i delstadshuvudstaden Sacramento där Isabella Lövin även annonserade Sveriges stöd för Kalifornieninitiativet Under2 Coalition.

Sverige och Kalifornien kommer gemensamt verka för högre globala ambitioner exempelvis genom fokus på att stötta icke-statliga aktörer inför kommande internationella klimatförhandlingar, skriver regeringen.

– Kalifornien är världens sjätte största ekonomi och en viktig ledare i de globala ansträngningarna för att tackla klimatförändringarna. Vi ser fram emot ett konstruktivt och utökat samarbete inom områden som forskning, innovation, näringsliv, policy, styrmedel och åtgärder för att minska klimatutsläppen, säger klimatminister Isabella Lövin.

Under2 Coalition är ett initiativ av Kalifornien och tyska delstaten Baden-Württemberg inför klimatmötet i Paris. Koalitionen innebär ett åtagande om en minskning av klimatutsläppen med 80-95 procent under 1990 års nivå till 2050, motsvarande nivån som antas nödvändig för att hålla den globala uppvärmningen under 2 grader. I dagsläget har 167 regioner och länder skrivit under eller uttryckt stöd för koalitionen.

Annons

Annons

Annons