Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Dags för Årets solenergipris

Foto: Jonathan Potts
Foto: Jonathan Potts
Publicerad av
Jessica - 20 apr 2017

 

I anslutning till föreningens årsmöte hos Göteborg Energi kommer Svensk Solenergi dela ut, för fjortonde gången, Årets solenergipris.

– Precis som tidigare år fick vi in tiotalet kvalificerade nomineringar så det är ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk solenergi.

Till Årets anläggning 2016 har följande anläggningar nominerats:

Väla köpcentrum i Lund (Skandiafastig­heter) och Huddinge sjukhus i Stockholm (LOCUM), båda med stora takmonterad solcellsanläggningar.  Nöbble solpark i Kalmar (Kalmar Energi) och Solsidans solpark i Varberg (Varberg Energi)

En lagerlokal med en solcellsanläggning i Löderup (Peppinge Produkter), en sol­cellsanläggning på Söderköpings Brunn (Söderköpings Brunn), en solcells­an­lägg­ning hos Luleå Energi (Luleå Energi), och solcellsanläggningar i Kvarteret Blåmannen i Stockholm (Vasakronan).

Vallastadens skola med fasadintegrerade solceller i Linköping (Skanska), Fredrika Bremergymnasiet med solfångare och värmepump i Hanninge (Tornberget), och Örjanhallen med solceller och batterilager i Halmstad (Halmstad kommun).

Annons

Annons

Annons