Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 20 2018
Senaste Nytt

”Kina en viktig marknad för eldrivna fordon”

Elbilen Audi e-tron Sportback introduceras på bilsalongen i Shanghai. Foto: Audi
Elbilen Audi e-tron Sportback introduceras på bilsalongen i Shanghai. Foto: Audi
Publicerad av
Christer Wiik - 19 apr 2017

På bilsalongen i Shanghai visar Audi upp en eldriven konceptbil som går i serieproduktion redan 2019.  Audi e-tron Sportback är en fyradörrars Gran Turismo på 320 kW med mer än 50 mils räckvidd på ren eldrift. 

-Drivlinan i Audi e-tron Sportback är av samma koncept som i de kommande elbilarna från Audi. Med en elmotor på framaxeln och två på bakaxeln fördelas kraften till alla fyra hjulen och gör den därmed till quattro. Med en effekt på 320 kW, toppat till 370 kW och mer än 800 Nm i boostläge, gör den 0 till 100 km/h på bara 4,5 sekunder. Men fokus ligger inte bara på prestanda utan också på minimal elförbrukning genom energiåtervinning och coasting. De avancerade styrsystemen hämtar in information från bl.a. bilens laddstatus, sensorer, navigationssystem och trafiken i realtid för att räkna fram en optimal framdrivningsstrategi. 

Dr. Dietmar Voggenreiter, marknads- och försäljningsdirektör hos AUDI AG, betonar betydelsen av eldrivna modeller på den kinesiska marknaden:
- Det är ett medvetet beslut att visa Audi e- tron Sportback för första gången i Shanghai. Kina är världens viktigasta marknad för eldrivna fordon. Det gäller såväl infrastruktur, finansiellt stöd som försäljning. Det finns redan cirka 150.000 laddstationer i landet med ytterligare 100.000 innan slutet av 2017. Vi är väl rustade för denna snabba tillväxt. Under de kommande fem åren kommer vi att erbjuda fem e- tron modeller i Kina, inklusive de helt eldrivna med en räckvidd på mer än 500 kilometer såsom Audi e- tron Sportback, säger Voggenreiter.

Annons

Annons

Annons