Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Svenska Kraftnät: nordiska och europeiska utmaningar

Generaldirektör Ulla Sandborgh. Foto: Ekaterina Samoilina
Generaldirektör Ulla Sandborgh. Foto: Ekaterina Samoilina
Publicerad av
Jessica Nejman - 04 apr 2017

Årligen samlar Svenska kraftnät branschen på: Kund- och intressentmötet. På agendan för 2017 var gemensamma nordiska och europeiska utmaningar och lösningar. Affärsverkets nya generaldirektör Ulla Sandborgh lyfte vikten av samarbete.

I fjol avhandlades elmarknadsfrågor. I år diskuterades EU:s lagstiftningspaket ”Ren energi för alla i Europa” och en kommande gemensam nordisk rapport.

– Vi agerar i en föränderlig värld där förutsättningarna för kraftsystemet förändras, med bland annat minskad planerbar produktion och ett ökat behov av flexibilitet. Vi behöver ett nära samarbete i branschen för att klara de gemensamma utmaningarna. Jag kommer att arbeta för att Svenska kraftnät tar en aktiv roll i den dialogen; vi ska fortsätta att ta en tydlig plats på energiarenan, konstaterade Ulla Sandborgh, generaldirektör på Svenska kraftnät sedan den 1 mars.

Till sommaren presenteras en ”Solutions”-rapport som uppföljning på de i Norden gemensamt identifierade utmaningarna från 2016 – ”Challenges and Opportunities”.

– Norden har en väl fungerande tradition av nära samarbete inom såväl drift- som marknadsutvecklingsfrågor. Den ska vi fortsätta att utveckla och den ska vara ett föredöme i Europa, säger Ulla Sandborgh.

Annons

Annons

Annons