Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Forskning kring innovativa instrument för processindustrin

Foto: Larry Goodwin
Foto: Larry Goodwin
Publicerad av
Jessica Nejman - 12 apr 2017

Acosense AB beviljas bidrag från Energimyndigheten. De är ett högteknologiskt bolag som utvecklar, producerar och marknadsför innovativa instrument för processindustrin.

– Vi bedömer att Acosense AB har potential att skapa en framgångsrik affär. Genom att dra nytta av tidigare framgångar både tekniskt och kommersiellt kan bolaget kommersialisera och lansera produkter både i Sverige och internationellt. Ett lyckat resultat förväntas också bana väg för nya tillämpningar inom processindustri, säger Binella Vannesjö, som är affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Bidraget ska användas att vidareutveckla, demonstrera och marknadsintroducera Acosense produkter både i Sverige och internationellt.

Acosense produkter är baserade på den patenterade tekniken aktiv akustisk spektroskopi. Instrumentet använder akustiska signaler för att analysera en vätskas egenskaper. Instrumentet monteras utanpå rör eller tank och är aldrig i kontakt med vätskan. Installation av instrumentet kan ske under full produktion och därmed krävs inga kostsamma produktionsstopp. Innovationen möjliggör analys av flera olika egenskaper i vätskan samtidigt.

Annons

Annons

Annons