Mötesplatsen för dig inom energibranschen, apr, 22 2018
Senaste Nytt

Endress+Hauser lägger kraften på rätt ställe

I år firar Endress+Hauser 50 år på den svenska marknaden. Företaget har gått från att vara specialister inom nivåmätning till att vara en heltäckande leverantör till processindustrin. Samtidigt har kraftindustrin förändrats och blivit mer automatiserad.

– När kraven på effektivitet och säkerhet ökar, samtidigt som personaltätheten minskar, växer behovet av våra produkter, lösningar och tjänster, säger Patrik Augustin, industriansvarig för kraftindustrin på Endress+Hauser AB.

Endress+Hauser har ett stort antal referensanläggningar i Sverige som är fullt instrumenterade med företagets produkter. Foto: Endress+Hauser
Endress+Hauser har ett stort antal referensanläggningar i Sverige som är fullt instrumenterade med företagets produkter. Foto: Endress+Hauser
Att välja rätt instrument från början kostar betydligt mindre än ett driftstopp. Endress+Hausers modulanpassade och skalbara provtagningspaneler konstrueras efter kundens krav på mått, mätvärden och provtagning. Foto: Endress+Hauser
Att välja rätt instrument från början kostar betydligt mindre än ett driftstopp. Endress+Hausers modulanpassade och skalbara provtagningspaneler konstrueras efter kundens krav på mått, mätvärden och provtagning. Foto: Endress+Hauser
Patrik Augustin, industriansvarig för kraftindustrin på Endress+Hauser AB. 
Foto: Lennarth Sundberg
Patrik Augustin, industriansvarig för kraftindustrin på Endress+Hauser AB. Foto: Lennarth Sundberg
Publicerad av
Redaktionen - 03 apr 2017

 

Endress+Hauser är ett globalt företag med kraftindustrin som fokus. Med många år inom branschen och samarbeten med kraftverk över hela världen bidrar företaget med tillförlitliga mätinstrument, lösningar och tjänster anpassade för industrin. Ambitionen är att vara den självklara samarbetspartnern för kraftverk som vill producera säkert och lönsamt.

- Säkerhet är A och O inom kraftindustrin. Vikten av säkerhetsmedvetenhet för personal och anläggning kan inte värderas högt nog. Genom att välja rätt instrument till rätt plats från början undviker operatörerna driftstörningar och riskfyllda situationer som kan få förödande konsekvenser. Med rätt instrument kan kunden också räkna med att anläggningen och utrustningen håller längre. Då blir driftstoppen färre och effektiviteten högre, säger Patrik Augustin.

Utvecklade enligt SIL (Safety Integrity Level) IEC 61508

Säkerhet handlar om förebyggande åtgärder. När Endress+Hauser utvecklar och tillverkar produkter läggs det stor vikt vid säkerhet och industrispecifika krav. Företagets nya instrument är utvecklade enligt SIL (Safety Integrity Level) IEC 61508 för att uppfylla högt ställda säkerhetskrav.

- Kraftverken idag levererar en kritisk, samhällsviktig tjänst i form av energi. Det finns inget utrymme för oplanerade driftstopp eller låg effektivitet. Därför är det viktigt att arbeta med en leverantör som har produkter och tjänster som lever upp till industrins höga krav. Vi utrustar anläggningen med den senaste teknologin inom flödes-, nivå-, tryck-, temperatur- och analysmätning. Men vi levererar inte bara instrument, vi har också kunskapen som krävs för att instrumentet ska fungera enligt kundens förväntningar. Bland annat är installation och driftsättning av stor betydelse för en säker och effektiv drift, säger Patrik.

Tillståndsbaserat underhåll

En modern anläggning kräver även förebyggande underhåll. Patrik gissar att tillståndsbaserat underhåll får allt större betydelse inom kraftindustrin i framtiden, eftersom det finns pengar att spara där. Men, för den typen av underhåll krävs omfattande diagnostik. Samtidigt urvattnas kompetensen på verken   allt färre arbetar med instrumentering på dagens anläggningar. System och verktyg som gör det möjligt för operatörerna att ta hand om utrustningen på ett tillförlitligt sätt blir därför viktigare. Endress+Hauser har bland annat utvecklat Heartbeat-teknologin med självdiagnostik, verifiering och övervakning inuti instrumenten. Den nya unika tekniken är ett av många exempel på hur Endress+Hauser möter framtidens behov med innovation.

- Är det viktigt med hög säkerhet, att jobba med människor som kan det ditt företag sysslar med och som känner till utmaningarna knutna till verksamheten, och att hålla hög effektivitet med pålitliga instrument – ja, då ska man välja oss. Vi hjälper dig att lägga kraften på rätt ställe, avslutar Patrik.

 

 

Faktaom Endress+Hauser

Globalt familjeföretag med huvudsäte i Reinach, Schweiz

En komplett leverantör av instrumentering, lösningar och tjänster till kraftindustrin

Omsättning: 2,1 miljarder kronor (2016)

Antal anställda: cirka 13 000 världen över

Endress+Hauser AB är totalt 37 medarbetare på huvudkontoret i Solna och filialerna i Göteborg, Malmö samt Sundsvall.

 

 

Kontakt:

Patrik Augustin, industriansvarig kraftindustrin
Telefon: +46 40 635 52 20
E-post: patrik.augustin@se.endress.com

Endress+Hauser AB
Box 1486
171 28 Solna
Besöksadress: Sundbybergsvägen 1

Tel. 08-555 116 00
E-post:           info@se.endress.com

www.se.endress.com
www.se.endress.com/kraftindustrin

Annons

Annons

Annons