Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Solar Park i Helsingborg nu invigd

Solar Park ligger intill NSR:s nya återvinningscentral utanför Helsingborg. Etapp 1 har nu invigts och består av 945 paneler. Den totala solcellsytan är på 1 600 kvadratmeter med en sammanlagd effekt på 250 kilowatt.

Bild från invigningen av Solar Park. Foto: Solar Park ekonomisk förening
Bild från invigningen av Solar Park. Foto: Solar Park ekonomisk förening
Publicerad av
Jessica - 21 mar 2017

 

Placeringen vid återvinningsanläggningen är strategisk och en rejäl utbyggnad väntas. Söder om Solar Park pågår sluttäckningen av en tidigare deponi. Så snart den är klar och godkänd av Länsstyrelsen kan arbetet med den andra etappen starta på allvar.

– Det är ett stort område på en södersluttning, gammal deponi, som inte går att använda till något annat. Här planerar vi för en utbyggnad som kommer att kunna ge 2 000 kilowatt, alltså åtta gånger så mycket som etapp 1, berättar Ann-Sofie Lindqvist, projektledare för Solar Park ekonomisk förening.

– Solar Park är den senaste etableringen i Vera Park och bidrar med lokal försörjning av hållbart producerad el. Troligen är elförsörjning en av de absolut viktigaste klimatfrågorna, eftersom största delen av elen i dagens europeiska elnät baseras på förbränning av kol, vilket är det sämsta alternativet för dig, mig och framtida generationer. Därför önskar vi som verkar inom nätverket Vera Park Solar Park lycka till och hoppas på många fler elproducerande solceller, säger Kim Olsson, vd för NSR.

Nästan 250 privatpersoner och ett 15-tal företag har köpt en eller flera ”egna” solpaneler i parken.

Annons

Annons

Annons