Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Sungrow visade upp nya solcellspaket på Energy Storage Europa

Sungrows monter på Energy Storage-mässan i Düsseldorf. Foto: Sungrow
Sungrows monter på Energy Storage-mässan i Düsseldorf. Foto: Sungrow
Publicerad av
Markku Björkman - 16 mar 2017

Sungrow, som är en ledande global utvecklare av energilagringssystem, inverter/växel- och omriktare för bostäder och kommersiella byggnader, presenterade nyligen företagets senaste produkter på Energy Storage Europe i tyska Düsseldorf.

Mässan, som är en av världens största i sitt slag, arrangerades för sjätte gången från 14 till 17 mars i år.  

Sungrow är också den största producenten av växelriktare i Kina. Företaget visade upp 12000 TL, som är en växelriktare i trefas som finns i varierande storlek.

Den som söker en växelriktare med betydligt större verkningsgrad kan skaffa sig SG12KTL, som har en maximal uteffekt på 13000W. Det är en okomplicerad växelriktare utan specialfunktioner. Inte heller är produkten särskilt modulmässig i sin utformning då endast ett Wi-Fi-kit finns som tillägg till denna växelriktare

Sungrows växelriktare 30000 TL har tidigare visat bra testresultat och är mycket lämpad för större produktion. Anläggningen har max uteffekt på 84 kWp och är därmed en ganska stor anläggning. Växelriktaren är trots allt relativ lätt.

Sungrows utbud av ny energilagringsutrustning för bostäder har också enkel design och nyckelfärdig sammansättning. Därför är produkterna, enligt tillverkaren, också mycket enkla att installera. Solcellsutrustningen kan också lätt bevakas med hjälp av fjärrstyrningsteknik.  Dessutom är de kompatibla med alla vanliga batterityper.

Sungrows kommersiella nyckelfärdiga energilagringslösningar finns i stor utsträckning anslutna till mikro-nät system. Sungrows integrerade energilagringsutrustning kännetecknas speciellt genom deras batterier som har ett brett spänningsfält. Dessutom är de relativt billiga.

- Sungrow kommer att kontinuerligt utveckla lösningar för energilagringssystem, så att vi kan ge vårt bidrag till en miljövänlig och effektiv global strömförsörjning, sade professor Renxian Cao, VD och grundaren av Sungrow på Energy Storage-mässan i Düsseldorf.

Annons

Annons

Annons