Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 20 2018
Senaste Nytt

ABB uppgraderar kraftanläggning i New York

USA:s största ställverk har nu uppgraderats. I New York har ABB slutfört en större uppgradering av en viktig kraftanläggning där flera traditionella kraftsystemkomponenter har bytts ut mot digitalt uppkopplingsbar teknik i samarbete med kraftbolaget Con Edison. Ställverket är ett av de största i sitt slag i USA och levererar el till hundratusentals kunder på nedre Manhattan.

Ställverk New York Con Edison. Foto: ABB
Ställverk New York Con Edison. Foto: ABB
Publicerad av
Jessica Nejman - 15 mar 2017

I samband med våldsamma stormvågor av saltvatten från orkanen Sandy 2012 drabbades dmrådet av allvarliga översvämningsskador, som ledde till stora strömavbrott. Därefter har investeringar skett för att skydda kraftinfrastruktur, inklusive skydd av kraftanläggningar genom att förstärka de omgivande väggarna, dörrarna och skyddsbankarna.

En ny design med ett modulärt 420 kV PASS-hybridställverk (Plug and Switch System) installeras mer än 10 meter över den tidigare ställverksnivån för att ytterligare undvika den väg kraftiga stormar vanligen tar.

PASS-ställverket ska möjliggöra en utrymmesbesparing på 50 procent och har roterande genomföringar som möjliggör enkel transport och snabb installation på plats. Som en del av den senaste digitala uppgraderingen av ABB har cirka 80 procent av styrkablagen i koppar blivit föråldrade och har ersatts av några få fiberoptiska kablar.

– Den digitala omvandlingen i denna viktiga kraftanläggning kommer tillsammans med väderskyddande åtgärder att bidra till ett tillförlitligare elnät och ökad leveranssäkerhet i elförsörjningen till Manhattans konsumenter, säger Claudio Facchin, global chef för ABB:s division Power Grids. Att möjliggöra digitalisering av kraftnätet är ett centralt element i vår strategi Next Level och vi satsar på att förse våra kunder med den senaste tekniken för att åstadkomma detta.

Annons

Annons

Annons