Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Fortum utökar samarbetet med Bilfinger

Krånghede kraftstation. Foto Fortum
Krånghede kraftstation. Foto Fortum
Publicerad av
Jessica - 13 mar 2017

Bilfinger sköter lokal drift och underhållet av Fortums cirka 125 kraftstationer över 250 dammar. Parterna förlänger nu det existerande kontraktet inom vattenkraft i Sverige.

Det förnyade avtalet sträcker sig över två år tom 2018-12-31 och innebär ett utökat ansvar där Bilfinger även ansvarar för yttre miljö inom anläggningarna.

− Detta är ett mycket viktigt kontrakt för oss. Vi ser nu att vår satsning inom vattenkraft i Sverige var ett korrekt beslut och vi ser stora möjligheter till ytterligare tillväxt inom energisektorn i såväl Sverige och Norge som i övriga Europa, säger Per-Olov Zakrisson, VD för Bilfinger Industrial Services Sweden AB.

− Vi har valt att utöka samarbetet med Bilfinger då vi ser en positiv utveckling vad gäller kostnadseffektivitet och en fortsatt hög tillgänglighet i produktionen. Vi värdesätter Bilfingers kompetens och engagemang inte minst inom skydd och säkerhet. Vi är övertygade om att verksamheten fortsatt är i mycket goda händer och ser fram emot ett utökat samarbete, säger Jörgen Widström, Head Of Asset Management, Fortum Sverige AB.

Annons

Annons

Annons