Mötesplatsen för dig inom energibranschen, apr, 21 2018
Senaste Nytt

Gynnsamt att köpa el timme för timme

”Men det lönar sig alltid att köpa el timme för timme”, säger Nils-Gunnar From, vd på Storuman Energi som kommenterar den låga vindproduktionen och ökad produktion från priskänslig vattenkraft har gjort att elpriserna gått upp något den senaste tiden.

Foto: Doug McAbee
Foto: Doug McAbee
Publicerad av
Jessica Nejman - 13 mar 2017

 

De lite kallare temperaturerna driver upp förbrukningen, liksom låg vindkraftsproduktion, minskad export och hög produktion från priskänslig vattenkraft, skriver Storuman Energi. 

– Fluktuationer som de här går att utnyttja för den som har möjligheten att köpa el timme för timme. Det lönar sig alltid att se över sin elaffär, och det är synd att inte alla tar chansen och gör det nu när det är möjligt att göra det, säger Nils-Gunnar From.

Sedan oktober 2012 är det möjligt för alla elkunder att teckna avtal där elförbrukningen mäts per timme. Det innebär att man betalar elen vad den kostar när den konsumeras.

– Det här är en av de största och bästa reformerna för svenska elkonsumenter. Tyvärr har reformen inte nått ut till alla, vilket är synd. På Storuman energi gör vi vårt och berättar hela tiden om aktuellt elpris vår webbplats och ger information om hur man köper elen timme för timme, säger Nils-Gunnar From.

Annons

Annons

Annons