Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 22 2018
Senaste Nytt

ABB får nya order om laddstationer för bussar

ABB Electrification Products har tagit hem en serie med tre order om att leverera toppmoderna snabbladdningssystem till kunder i Europa och Nordamerika. Samtliga order avser laddstationer som baseras på OppCharge och som konfigurerats att fungera med elbussar och elhybridbussar som tillverkats av Volvo Bussar. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

 

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Christer Wiik - 14 feb 2017

Den största ordern kommer från Volvo Bussar om ytterligare 12 bussladdsystem till Charleroi i Belgien. Tillsammans med de tre ABB-system som redan har installerats kommer de att ladda det som blir det största enskilda nätverket för elbussar och bussladdstationer i Europa. Installationen kommer att stå klar under 2018 och strömförsörja 101 elhybridbussar från Volvo som ska serva kollektivtrafiksystemet i Vallonien. 

ABB har också fått en order på en snabbladdare för bussar från Värnamo kommun genom kommunens energibolag Värnamo Elnät. Detta var ABB:s första order i Sverige på ett bussladdsystem för en kommersiell busslinje.

Slutligen meddelade nyligen Nova Bus, den nordamerikanska divisionen av Volvo Bussar, att företaget kommer att samarbeta med ABB för leverans av den första elbussladdaren från ABB i Nordamerika som kommer användas i Montreal för att demonstrera tekniken med transitsystem i regionen.

Dessutom invigde man i slutet av förra veckan två snabbladdare för elhybridbussar vid centralstationen i Luxemburg stad. Laddarna kommer att användas för fem elhybridbussar från Volvo.

De toppmoderna laddstationerna kan ladda fullstora elhybridbussar och elbussar på bara tre till sex minuter under uppehållet vid busslinjens slutstationer.

Teknologin bygger på det öppna gränssnittet OppCharge. OppCharge gör det möjligt att använda laddstationerna till elbussar från olika tillverkare utan kompatibilitetsproblem.

Annons

Annons

Annons