Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 22 2018
Senaste Nytt

Stort intresse inom resurs- och avfallsområdet

Bild: RISE
Bild: RISE
Publicerad av
Jessica Nejman - 13 feb 2017

RISE gjorde en utlysning som stängde nyligen, i RE:Source, ett av 17 strategiska innovationsprogram och har som vision att Sverige ska bli världsledande på att minimera och nyttiggöra avfall.

119 ansökningar kom in – nästan en fördubbling från utlysningen i april 2016 då det kom 65.

– 119 ansökningar är ovanligt många för den här typen av utlysningar. Det visar att RE:Source nu blivit ett väletablerat och känt program bland områdets aktörer, säger Susanne Karlsson vid Energimyndigheten, där besluten fattas om vilka projekt som får stöd.

– Detta visar att RE:Source är kraften som kan bidra till att Sverige blir världsledande på resurs- och avfallshantering, att vårt land kan ta fram lösningar som världen behöver, säger Evalena Blomqvist, programchef för RE:Source och forskare på RISE.

45 miljoner kronor fördelas i stöd till olika typer av projekt. Maximalt bidrag är 5 miljoner kronor, beroende på typ av projekt.

RE:Source finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och leds av RISE Research Institutes of Sweden i samarbete med Chalmers Industriteknik, IVL Svenska Miljöinstitutet och Swerea.

Annons

Annons

Annons