Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Varberg Energi: Sveriges vackraste värmeverk

Publicerad av
Jessica - 20 jan 2017

Branschorganisationen Energiföretagen Sverige har utsett Sveriges vackraste värmeverk. Vinnare blev Varberg Energis fliseldade värmeverk Flisan af Varberg, med Borås Energi och Miljös Ryaverket och Fortum Värmes Värtaverket i Stockholm på delad andraplats.

- Vi ville uppmärksamma nyttan med fjärrvärme på ett oväntat sätt, genom att utlysa en tävling om Sveriges vackraste värmeverk. Alla fjärrvärmeföretag har kunnat nominera sina värmeverk och en del av bedömningen har förutom den yttre skönheten byggt på motiveringen till varför just deras verk är Sveriges vackraste, säger Annika Johannesson, kommunikationsansvarig på Energiföretagen Sverige.

Sju finalister gjorde upp om titeln och vinnare blev Flisan af Varberg , Varberg Energis fliseldade värmeverk, designat av arkitekt Tomas Hago vid Liljewalls Arkitekter i Göteborg.

- Det känns riktigt roligt att vårt fjärrvärmeverks arkitektur uppmärksammas. Det ligger i Varbergs hamn och eftersom vi ville att det skulle passa in designades det som ett skepp. Vi hoppas att det ska inspirera till nytänkande i ett område som kommer att utvecklas mycket de närmaste åren, säger Madeleine Dragstedt, marknadschef Varberg Energi.

Annons

Annons

Annons