Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Dansk- brittiska BWSC bygger oljeeldat kraftverk på Färöarna

Publicerad av
Markku Björkman - 04 jan 2017

Kraftverkstillverkaren BWSC fortsätter att bygga även annat än bara biomassedrivna kraftverk. Företaget har fått en order värd 200 miljoner danska kronor för att bygga ett kraftverk på Färöarna med en kapacitet på 37 megawatt. Kraftverket körs med tjockolja, meddelade BWSC nyligen. Det är tredje gången som företaget bygger en dieselanläggning i Nordatlanten.

Redan 1981 fick BWSC ett första kraftverksuppdrag av det färöiska energibolaget SEV. Kraftverket som invigdes 1987 hade en kapacitet på 25 megawatt. Den nya anläggningen kommer ligga 10 kilometer utanför Torshavn och ansvara för hela öns elförsörjning.

- Vi är mycket glada över att ha undertecknat detta avtal som är en bekräftelse på SEV:s fortsatta förtroende för BWSC. SEV har återigen valt BWSC som sin leverantör av högkvalitativ kraftverksteknik och vi hoppas kunna fortsätta detta goda samarbete, säger VD. Anders Heine Jensen i ett pressmeddelande.

Kraftverket, som kommer att bestå av fyra dieselmotorer från MAN, beräknas vara i drift i december 2018. Byggandet av dieselkraftverket beror inte på eventuella tidigare politiska tillkännagivanden på Färöarna. Efter senaste valet till parlamentet, Landsstyret, beslutade den nya regeringen att öns hela energibehov skulle täckas senast år 2030 av el från förnybara energikällor.

 

 

Annons

Annons

Annons