Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 21 2017
Senaste Nytt

Peter Norman tog hem ledarskapspris

Kronprinsessan Victoria och Emma Ihre, finansdepartementet. Foto: Martin Stråmo
Kronprinsessan Victoria och Emma Ihre, finansdepartementet. Foto: Martin Stråmo
Publicerad av
Martin Stråmo - 24 apr 2013

Peter Norman, Sveriges Finansmarknadsminister, tog hem Föreningen Näringslivets Miljöchefers pris för Hållbart Ledarskap, som delades ut under Sustainability Day. Emma Ihre tog emot priset, som delades ut av kronprinsessan Victoria.

Under en tuff utfrågning under förmiddagen, hållen av Anna Nilsson, chef för hållbarhetsanalys hos Swedbank Robur, fick de nominerade vinna över publiken på sin sida, som stod för en del av rösterna. Största delen stod juryn för, som bestod av av Stina Billinger, Renata Chlumska, Johan Rockström, Lasse Åberg och Arne Walling.

NMC:s nominering löd: ”Peter Norman har tagit sig förbi nästa viktiga milstolpe i hållbarhetsarbetet genom sitt initiativ till att kräva att de statligt ägda bolagen inför relevanta hållbarhetsmål. Genom att införa krav på hållbarhetsmål och göra styrelsen ansvarig för dessa höjer Peter nivån på hållbarhetsarbetet och utmanar på det sättet näringslivet att följa efter. Även om enskilda företag inom näringslivet kommit längre så innebär hållbarhetsmålen att lägstanivån kommer att höjas inte bara inom de statliga bolagen utan inom näringslivet generellt.”

- Det han tydligt har gjort är att han ställt krav på bolagen att fastställa strategiska hållbarhetsmål. Hållbarhetsetik är ett styrelseansvar. Jag är opolitisk, så jag får säga att jag ser hur han driver det här arbetet, han vill se resultat och göra något bra, det handlar inte om att bli omvald. Han vågar driva frågorna, sade Emma Ihre under Anna Nilssons utfrågning.

Annons