Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt

Vattenfall utökar samarbete med Norsk Hydro

Foto: Norsk Hydro
Foto: Norsk Hydro
Publicerad av
Tommy Ekholm - 06 sep 2012

Vattenfall och Norsk Hydro ASA tecknar två nya långsiktiga avtal om elleveranser från 2013 på 11 TWh i Tyskland. Avtalen ska hjälpa Norsk Hydro ASA:s beslut att öka produktionen av aluminiumprodukter i Tyskland.

Norsk Hydro ASA valde att teckna nya avtal sedan Vattenfall erbjöd en ny lösning till deras satsning i smältverket Neuss, i Tyskland. Avtalen omfattar totalt 2,2 TWh per år under fem år och är en kombination av ett äldre omstrukturerat avtal och ett nytt avtal.

– Vi är glada över att Hydro valt att teckna ett avtal med oss som bidrar till att skapa långsiktiga förutsättningar för elintensiv industri, säger Mattias Tingvall, Vice President Sales B2B på Vattenfall.

Norsk Hydro ASA är baserat i Norge och är en global leverantör av aluminiumprodukter. Företaget har 22 000 personer anställda i 40 länder.

– Vi är glada över att ha säkrat kontrakten som är en av förutsättningarna för att vi kan öka produktionen från 50 000 till 150 000 ton per år under den första halvan av 2013, säger vice vd Arvid Moss, Chef för Hydros Energy business area.

Annons