Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt

Öresundskraft och Nuenergi i solsamarbete

Foto: Eric Lindqvist
Foto: Eric Lindqvist
Publicerad av
Tommy Ekholm - 15 maj 2012

Öresundskraft och Nuenergi har tecknat samarbetsavtal om marknadsföring, försäljning och installation av solceller. Samarbetet ska göra det enklare för kunder som funderar på solceller.

– Taket på en vanlig villa tar emot fem gånger mer energi på ett år än vad villan förbrukar. En solcellsanläggning tar tillvara denna outnyttjade energi, är enkel att installera och tar ingen mark i anspråk. Och Öresundskraft köper överskottet av villaägaren för en krona per kilowattimma från första stund, säger Tobias Persson, försäljningschef på Nuenergi.

Samarbetet ska göra det enkelt för kunder som köper en solcellsanläggning genom att ge hjälp med beräkning av storlek och effekt, en ekonomisk kalkyl och skisser som underlag för eventuellt bygglov.

– Vi hoppas att villaägare får upp ögonen för tekniken. Priserna sjunker och i Danmark exploderar marknaden just nu, säger Diedrik Fälth, solcellsansvarig på Öresundskraft. Genom samarbetet med Nuenergi gynnar vi också utvecklingen av småskalig och grön elproduktion.

Annons