Mötesplatsen för dig inom energibranschen, mar, 20 2019
Senaste Nytt

Global Sun Engineering till Cleantech Inn Sweden

Bild: Global Sun Engineering
Bild: Global Sun Engineering
Publicerad av
Tommy Ekholm - 26 aug 2011

Global Sun Engineering är det senaste miljöteknikbolaget som ansluts till Cleantech Inn Sweden. Detta efter en process där bolagets affärsplan screenats tillsammans med en bedömning av lösningens långsiktiga hållbarhetsaspekter. För närvarande har Cleantech Inn Sweden 50 aktiva medlemsbolag.

Med utgångspunkten att sänka produktionskostnaden per levererad kWh har Global Sun Engineering i Luleå utvecklat en solfångare som genererar el och värme från koncentrerat solljus. 

Belysning med koncentrerat solljus ger ett effektivare utnyttjande av solcellerna jämfört med traditionella solcellspaneler. Det tillgängliga solljuset utnyttjas samtidigt optimalt från morgon till kväll genom att ett egenutvecklat och patentskyddat styrsystem ser till att solfångaren följer solen både i höjd- och sidled. Tack vare samtidig generering av el och värme höjs också verkningsgraden och materialutnyttjandet i solfångaren jämfört med traditionella lösningar. – Att omvandla solenergi till el, värme eller kyla kommer att vara en viktig del i arbetet att utveckla ett hållbart samhälle och Global Sun Engineering har haft som målsättning att ta fram den mest effektiva tekniken för detta, säger Tomas Wadström, affärsutvecklare på Cleantech Inn Sweden.

Annons

Annons

Annons