Mötesplatsen för dig inom energibranschen, nov, 18 2018
Senaste Nytt

Eitech installerar elkraft till SCA Östrand

Foto: Eitech
Foto: Eitech
Publicerad av
Tommy Ekholm - 01 nov 2016

Eitech får ett nytt uppdrag i anslutning till SCA Graphic Sundsvalls stora investering i massafabriken Östrand. Det nya uppdraget avser en omfattande elkraftsinstallation av hög- och mellanspänning med ett ordervärde om närmare 25 miljoner kronor.

I Eitechs åtagande ingår ansvar för bland annat montage av stålstativ, kanalisation, kraft- och manöverkabel samt optokabel. Uppdraget består även av hög- och mellanspänningsanslutningar, avslut mot befintlig och ny kraftförsörjningsutrustning, exempelvis 145 kV GIS-ställverk, krafttransformatorer, mellanspänningsställverk samt motorer.

Uppdraget blir även en del i Eitechs satsning på en ny montageenhet i norra Sverige, med ambitionen att möta den ökade efterfrågan på elektriker med specialistkompetens inom hög- och mellanspänning från framförallt energi- och industrisegmentet.

– SCA-uppdraget samt vår uppstart av en ny kraftmontageenhet stämmer väl in med Eitechs affärsidé att skapa värde som specialister inom elteknik för professionella kunder. Vi har tidigare etablerat en enhet inom kraftmontage med likartad profil i södra Sverige med gott utfall, vilket resulterade i denna satsning, säger Ulf Björklund, Divisionschef Nord i Eitech Electro AB.

SCA satsar närmare 8 miljarder kronor i Östrands massafabrik i Timrå kommun. Den nya fabriken tas i drift under andra kvartalet 2018 och kommer att fördubbla sin produktionskapacitet från 430 000 ton till 900 000 ton blekt barrsulfatmassa.

Annons

Annons

Annons