Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

Lejonpannan nominerad till Årets Bygge

Foto: Crelle Photography
Foto: Crelle Photography
Publicerad av
Tommy Ekholm - 07 okt 2016

Tekniska verkens kraftvärmeanläggning Lejonpannan har blivit nominerad i tävlingen Årets Bygge 2017.  Lejonpannan som invigdes i maj i år, ligger bredvid den äldre syskonpannan Gärstadverket vid E4:an, och är liksom den äldre pannan till stora delar byggd av glas.

– Det känns roligt att projektet blivit nominerat då det är en bekräftelse på att vi lyckats driva vår största investering någonsin, inte bara enligt budget och i tid, utan även på ett sätt som gör att andra utanför Tekniska verken har uppmärksammat oss. Projektet har till stor del drivits av vår egen personal, så alla är delaktiga i den här fina nomineringen, säger Marcus Mattsson, projektledare för bygget av Lejonpannan.

– Nomineringen är en bekräftelse på att Tekniska verkens sätt att planera och genomföra stora projekt är långsiktigt. Den äldre syskonpannan nominerades till priset år 2005 enligt dåvarande system, och när nu även Lejonpannan valts ut visar det att vårt arbete är väl övervägt när det gäller både ekonomi, teknik, miljö, samhälle och inte minst arkitektur. Jag är väldig stolt att Lejonpannan nominerats till Årets Bygge, säger Mile Elez, teknisk direktör på Tekniska verken i Linköping.

Årets Bygge 2017 arrangeras av Svensk Byggtjänst, tillsammans med tidningen Byggindustrin.

Annons

Annons

Annons