Mötesplatsen för dig inom energibranschen, feb, 22 2019
Senaste Nytt

AFA Fastigheter utökar sin solsatsning

Foto: AFA Fastigheter
Foto: AFA Fastigheter
Publicerad av
Tommy Ekholm - 22 jun 2016

Nu utökar AFA Fastigheter sin satsning på solpaneler ytterligare. Denna gång med en solcellsanläggning på Klarabergshuset i centrala Stockholm.

AFA Fastigheter var först ut av alla stora fastighetsägare i Sverige med att teckna ett leasingavtal om solceller istället för att installera egna solceller. Nu fördjupas samarbetet med leverantören Eneo Solutions, som kommer att leverera ytterligare 73 kilowatt solceller. Denna gång placeras solcellsanläggningen på Klarabergshuset mitt i centrala Stockholm.

– Vi arbetar målmedvetet med miljö och hållbarhetsfrågor. Genom att leasa solceller har vi hittat ett sätt att få en garanterad årsproduktion av förnybar el utan att vi behöver tänka på installation och drift, säger Ulrika Rydén, energi och hållbarhetsansvarig på AFA Fastigheter.

Eneo Solutions anläggning kommer att leverera cirka 67 megawattimmar solel per år, vilket motsvarar cirka 10 procent av byggnadens totala elbehov. Genom ny teknik visualiseras energin som alstras genom solcellerna på taket för fastighetens hyresgäster.

– Vi vet att miljöaspekten är viktig även för våra hyresgäster och genom att visualisera solelsproduktionen hoppas vi kunna involvera våra hyresgäster i hur elgenereringen ser ut, säger Ulrika Rydén.

Annons

Annons

Annons