Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 22 2017
Senaste Nytt

Ny ordförande för Solar Region Skåne

Diedrik Fälth. Foto: Öresundkraft
Diedrik Fälth. Foto: Öresundkraft
Publicerad av
Tommy Ekholm - 24 mar 2016

Solar Region Skåne har valt Diedrik Fälth, energiingenjör på Öresundskraft, till ny ordförande. Att driva på den positiva utvecklingen av solel i Skåne blir den viktigaste uppgiften.

Diedrik Fälth har arbetat som energiingenjör på Öresundskraft sedan 1998. De senaste sex åren har han främst arbetat med energikartläggningar och solceller. Diedrik Fälth var bland annat drivande bakom Öresundskrafts beslut 2011 att höja ersättningen för småskalig solel till 1 krona per kilowattimma. Han har också arbetat med Helsingborgs uppmärksammade solbilspool där elbilar laddas via solceller, liksom Solar Park Helsingborg, ett av Sveriges största solcellsprojekt just nu.

– Utvecklingen för solceller är väldigt positiv. Solar Region Skånes kartläggning visar att antalet solcellsanläggningar i Skåne med hela 57 procent. Men vi har bara skrapat på ytan – el från solceller står för 0,1 procent av elanvändningen i Skåne. Min och föreningens viktigaste uppgift är att fortsätta driva på utvecklingen och verka för mer solel, säger Diedrik Fälth.

 

Annons