Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Borås Energi och Miljö och BMH Technology skriver kontrakt

Från vänster: Peter Wallenius, Thomas Karlsson och Gunnar Peters. Foto: Borås Energi och Miljö
Från vänster: Peter Wallenius, Thomas Karlsson och Gunnar Peters. Foto: Borås Energi och Miljö
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 mar 2016

Den yttre bränslehanteringen till kraftvärmeverkspannan på Sobacken i Borås blir en uppgift för BMH Technology Oy att utföra.

– På Borås Energi och Miljö gläds vi över att tillsammans med BMH Technology Oy få bygga en anläggning som kommer att bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Gunnar Peters, vd på Borås Energi och Miljö.

Thomas Karlsson på BMH Technology Oy är också glad över att just hans företag fått uppdraget:

– Vi är jättestolta över att stå här i dag och få vara delaktiga i Borås Stads utbyggnad och utvecklandet av infrastrukturen och miljöarbetet, säger han.

I entreprenaden yttre bränslehantering ingår beredning, mellanlagring och transport av bränsle till den framtida kraftvärmepannan i Energi och Miljöcenter-projektet på Sobacken i Borås. Detta innebär hela transportvägen från att bränslefliset transporteras från bränsleplan till fickan och går genom beredningen där det överstora materialet sorteras ut. Därifrån fortsätter det sedan vidare till två bränslesilos där det lagras under kort tid och sedan transporteras vidare till dagsilon där bränslet för den dagliga driften lagras. Härifrån matas det sedan direkt in i gapet på kraftvärmepannan.

Annons

Annons

Annons