Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Ny vd för Swedegas

Foto: Swedegas
Foto: Swedegas
Publicerad av
Tommy Ekholm - 21 mar 2016

Johan Zettergren har utsett till ny vd för gasinfrastrukturbolaget Swedegas från 1 juli 2016. Han efterträder då Lars Gustafsson som efter tio år lämnar vd-posten i samband med sin pensionering.

Johan Zettergren, som innehaft en rad ledande befattningar inom energibranschen, har varit företagets marknads- och affärsutvecklingschef de senaste fyra åren.

Swedegas äger och driver det svenska gasnätet, som går från Dragör i Danmark till Stenungssund i Bohuslän. Företaget transporterar idag gas till distributörer och direktanslutna kunder, främst industrier, kraftvärmeverk och tankställen. Företagets strategi framåt är att investera i infrastruktur för biogas och LNG (flytande naturgas), som ett led i arbetet med att tillgodose marknadens behov av att växla över från oljebaserade produkter till gas. Sedan 2015 ägs Swedegas av de spanska och belgiska infrastrukturbolagen Enagás och Fluxys.

– Strategin för att utveckla och expandera gasmarknaden i Sverige är lagd, och jag är mycket glad för förtroende att få vara med och leda denna resa, säger Johan Zettergren. Att kunna erbjuda en hållbar och konkurrenskraftig transport av gas är en viktig del i omställningen för flera sektorer i samhället; industrin, sjöfarten och inte minst transportsektorn.

Annons