Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Skangas förvärvar produktionsanläggning

Foto: Skangas
Foto: Skangas
Publicerad av
Tommy Ekholm - 18 mar 2016

Gasums dotterbolag Skangas och Lyse-koncernen har tecknat ett avtal angående försäljningen av produktionsanläggningen i Risavika.

Produktionsanläggningen Risavika LNG har en årlig produktionskapacitet på 300 000 ton flytande naturgas (LNG) och tankvolymen är på 30 000 kubikmeter. Förvärvet omfattar också den marina bunkringsstationen för LNG.

– Enligt avtalet som undertecknades 2014 har vi köpt hela årskapaciteten för produktionsanläggningen Risavika LNG. Förvärvet av anläggningen lägger de sista bitarna på plats i hela uppköpet av Skangas. Förvärvet är en del av vår affärsutveckling och strategi inom LNG-sektorn och stärker vår position på den nordiska marknaden ytterligare, säger Gasums vd, Johanna Lamminen.

Gasum förvärvade majoriteten av norska Skangas distributionsverksamhet från Lyse-koncernen 2014 och i transaktionen ingick även en köpoption för produktionsanläggningen Risavika LNG. Förvärvet av produktionsanläggningen Risavika LNG är föremål för godkännande av konkurrensmyndigheterna i Sverige och Norge.

 

Annons