Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 20 2017
Senaste Nytt

Eon nytt partnerföretag i Power Circle

Foto: Eon
Foto: Eon
Publicerad av
Tommy Ekholm - 11 mar 2016

Eon har nyligen beslutat att bli partnerföretag i Power Circle. Power Circle består av ett 40-tal partnerföretag och verkar för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, lärosäten med flera.

Det pågår en tydlig omvandling av energimarknaden och ett nytt energilandskap växer fram. Detta märks tydligt hos Eon, som nyligen tagit ett strategiskt beslut att dela bolaget i två delar. Eon kommer att fokusera på kundlösningar, förnybar energi och distribution av el genom smarta elnät. Det nya bolaget kommer att fokusera på konventionell elproduktion, energihandel, och olje- och gasutvinning. Som ett led i satsningarna på bland annat smarta elnät och laddinfrastruktur har Eon beslutat att blir partnerföretag i Power Circle.

– Kundfokus och hållbarhet är centrala begrepp för Eon. Att bli partnerföretag i Power Circle känns därför logiskt och rätt, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef för Eon Sverige.

På Power Circle Summit, som arrangeras den 15 mars i Stockholm, kommer Eon vd Jonas Abrahamsson att berätta mer om Eons strategiska val och satsningar framöver. 

Annons