Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt

Volvo vill se standardiserad laddning av elbilar

Bild: Volvo
Bild: Volvo
Publicerad av
Tommy Ekholm - 09 mar 2016

För att stödja arbetet mot en global standard för laddning av elbilar ställer Volvo Cars sig bakom Charging Interface Initiative, ett konsortium av intressenter som bildats för att göra CCS (Combined Charging System) till standard för laddning av eldrivna fordon.

– Den globala fordonsindustrin måste införa en standardiserad laddinfrastruktur för elbilar, säger Peter Mertens, Senior Vice President för Research & Development på Volvo Cars.

Volvo menar att för att stärka den växande efterfrågan på elbilar och säkerställa att kunder verkligen tar till sig tekniken, måste det finnas en enkel, standardiserad, snabb och internationell laddinfrastruktur.

– Vi ser att en förändring mot helt eldrivna bilar sker i takt med att batteritekniken blir bättre, kostnaderna mindre och laddinfrastrukturen kommer på plats. Vi har redan tekniken men laddinfrastrukturen är inte där riktigt än. Om vi ska kunna lägga oron för att inte hitta laddstationer bakom oss är ett globalt standardiserat laddsystem ett måste, säger Peter Mertens.

Charging Interface Initiative håller just nu på med att titta på vilka krav som ska gälla för framtagningen av laddrelaterade standarder och certifiering för biltillverkare runt om i världen.

– Vi är mycket stolta över att kunna bidra till och ta del av standardiseringen av laddsystem för elbilar. Avsaknaden av just en sådan standard är det som i första hand sätter stopp för att det ska bli fler elbilar på marknaden, säger Peter Mertens.

Annons