Mötesplatsen för dig inom energibranschen, feb, 21 2017
Senaste Nytt

Clever laddar elbilar i Stockholm

Publicerad av
Tommy Ekholm - 08 mar 2016

Laddoperatören Clever fortsätter att utveckla nätverket av snabbladdare till elbilar och har driftsatt en laddstation på Statoils fullservicestation Frescati i Stockholm. Snabbladdaren är en av flera som är planerade i Stockholmsområdet under året.

Driftsättningen av snabbladdaren markerar startskottet för Clevers etableringen av laddstationer i Stockholm. Under 2016 kommer företaget att öppna ytterligare en handfull snabbladdstationer vid infartsvägarna samt ett 20-tal laddplatser vid centralt placerade parkeringar. 

– Över 40 procent av de elektrifierade fordonen i Sverige rör sig dagligen i Stockholmsregionen. Det är därför viktigt för oss att etablera ett utbud av publika laddmöjligheter för att tillgodose våra kunders laddbehov i området, säger Fredrik Nordin, vd på Clever Sverige.

Den nya snabbladdaren är av typen ABB Terra 53 CJG och är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det innebär att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda på Clevers stationer. Laddningstiden för att ladda ett tomt batteri till 80 procent är cirka 30 minuter.

Annons