Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 22 2017
Senaste Nytt

WSP förvärvar PRD konsult

Foto: OKG
Foto: OKG
Publicerad av
Tommy Ekholm - 03 mar 2016

WSP förvärvar PRD konsult, ett teknikkonsultföretag inom energibranschen. Förvärvet ses som ytterligare ett steg i WSP:s tillväxtstrategi i Norden.

PRD konsult AB är ett teknikföretag inom energibranschen som levererar konsulttjänster inom flera teknikområden, såsom energieffektivisering, konstruktion, beräkning samt provning och driftsättning av energianläggningar. Sedan starten 2006 har man varit verksam inom kärnkraftsindustrin och har under årens lopp arbetat med alla listade funktionsgrupper inom kärntekniska anläggningar.

– Förvärvet ligger väl i linje med WSP:s vision och tillväxtstrategi och vi är mycket nöjda att få välkomna PRD konsult till oss. Energibranschen har många spännande utmaningar framför sig och ett tydligt utvecklat affärsområde för PRD konsult är att hantera den svenska kärnkraftsindustrins avveckling, säger WSP:s vd Magnus Meyer. Ett område fokuserat ur ett hållbarhetsperspektiv där vi vill vara en aktiv deltagare i att göra det arbetet så effektivt och professionellt som möjligt..

För WSP innebär förvärvet ytterligare ett steg in på energimarknaden. Inom två år kommer sannolikt fyra av de nio återstående kärnkraftsreaktorerna att tas ur bruk vilket medför ett intensivt arbete. WSP är väl positionerade genom sitt ramavtal med Vattenfall där bolaget idag är ”Preferred supplier”.

PRD konsults verksamhet är idag främst koncentrerad till huvudkontoret i Oskarshamn med lokalkontor i Östhammar och Varberg. Företaget har drygt 20 medarbetare. Baserat bland annat på en stark tillväxt de senaste åren har PRD konsult tre år i rad erhållit utmärkelsen ”Gasellföretag” av Dagens Industri. Verksamheten kommer att integreras i WSP Sverige under våren.

 

Annons