Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 23 2017
Senaste Nytt

Infratek vinner två nya avtal

Foto: Infratek
Foto: Infratek
Publicerad av
Tommy Ekholm - 02 mar 2016

Infratek tar hem två nya avtal med Eon och Ellevio.

Den nya regleringsmodellen av elnätsavgifter i Sverige innebär stora investeringar av elnätsägarna. Detta gör att Infratek förväntar tillväxt i takt med att energibolagen planerar miljardinvesteringar i åldrande svenska elnät de närmsta åren.

Infratek har under det senaste året växt både på den svenska marknaden och på den nordiska marknaden. Nyligen förvärvades det finska bolaget PWR med omsättningsprognos för 2016 på över 250 miljoner svenska kronor, vilket nu fördubblat Infrateks bemanning i Finland och tillfört nya kunder. Efter tilldelning i höstas på miljardkontrakt med Eon Elnät gällande lokalnät och projekt rustas även bemanningen upp i Sverige.  

Ellevio löser ut det sista optionsåret på drift- och underhållsavtalet för Stockholm, Storstockholm och Västkusten. Avtalsområdet för Eon Elnät på om- och tillbyggnad av regionnätstationer gäller södra och mellersta Sverige. I de två områdena ska 150 miljoner kronor disponeras ut mellan Infratek och två andra entreprenörer, baserat på olika kriterier.

 

Annons