Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt

ABB ska stärka elnätet i Singapore

Foto: ABB
Foto: ABB
Publicerad av
Tommy Ekholm - 11 feb 2016

ABB har vunnit en order från Singapore Power PowerGrid om att förse Singapore med gasisolerade ställverk i form av fyra ställverk på 66 kilovolt.

Projektet ingår som en del i SP PowerGrids kontinuerliga insatser för att stärka effektiviteten och tillförlitligheten hos sina överförings- och distributionsnät för elektricitet samt att möta det ökande behovet av elektricitet i Singapores industri-, näringslivs- och bostadssektorer.

Inom ramen för kontraktet på nyckelfärdiga anläggningar ska ABB utforma, konstruera, tillhandahålla och installera GIS-ställverken, där styr- och skyddssystem och även hjälputrustning ingår. I projektet ingår även att byta ut föråldrad utrustning vid två befintliga anläggningar för att stärka det nationella elnätet genom att öka kapaciteten och förbättra tillförlitligheten hos energileveranserna.

Kontraktsarbetet beräknas slutföras under 2018.

– Det gläder oss att kunna stödja SP PowerGrid när det gäller att stärka deras infrastruktur för elkraft för att upprätthålla tillförlitligheten hos elnäten och möta det ökande behovet av elektricitet, säger Claudio Facchin, chef för ABB:s division Power Grids. 

Annons