Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 19 2017
Senaste Nytt

Miljövänlig bensinstation i Lockarp

Foto: OKQ8
Foto: OKQ8
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 29 jan 2016

I OKQ8:s hållbarhetsarbete vidgas nu med flera hållbara servicestationer. Nu sker invigningen av fullservicestationen OKQ8 i Lockarp, som blir Skåneregionens tredje, och landets sjunde hållbara station. För minsta möjliga miljöpåverkan är stationen byggd med maximal användning av hållbara material. Detta meddelar OKQ8 i ett pressmeddelande.

– Vi vill finnas till för människor i rörelse – lång tid framöver. Genom vår nybyggda station optimerar vi inte bara själva stationen utan ger också våra kunder möjligheten att göra hållbara val, vilket såklart känns extra bra. Ambitionen är att stationerna ska drivas med minsta möjliga miljöpåverkan, och att de ska göra av med 50 procent mindre energi än en traditionell station, säger Andréa Haag, Director Sustainability & Communication på OKQ8 Scandinavia i pressmeddelandet.

Nästintill självförsörjande på elStationen är miljöoptimerad och i princip självförsörjande på el. Både konventionella och alternativa drivmedel kommer att säljas, samt att det finns laddstolpar för snabbladdning av elbilar.

Miljöelement vid OKQ8 i Lockarp: 

  • Tak av sedumväxter som isolerar butiken för en lägre och jämnare energianvändning
  • Bergvärme, frikyla och solceller som energikällor
  • Stomme av limträbalkar, ett förnybart material som är mindre energikrävande än stål
  • Isolering med stenull, ett material tillverkat av mineralfibrer med hög återvinningsgrad
  • All biltvätt sker med kemikaliefri rening.

Annons