Mötesplatsen för dig inom energibranschen, feb, 19 2017
Senaste Nytt

Nocart tar genombrottsordrar i Afrika

Publicerad av
Tommy Ekholm - 29 jan 2016

Nocart har tecknat tre kontrakt för leverans av kraftverk för distribuerad elproduktion, två i Malawi och en i Nigeria.

De två verken i Malawi är ett Sol–diesel hybridkraftverk för off-grid användning på 2 megawatt med 1 megawattimme energilagring och ett Sol-diesel hybridkraftverk för off-grid användning på 4 megawatt med 2 megawattimmar energilagring.

I Nigeria är ordern ett 1 megawatt kombinerat Sol och multifuel värme/elkraftverk som använder sågspån som bränsle.

Det totala ordervärdet för de tre kontrakten är 12,9 miljoner euro.

Nocart levererar kraftverk för distribuerad elproduktion med stamnätskvalitet som kombinerar förnybara bränslen som sol, vind, biobränsle med tillhörande energilagring. Kärnan i leveranserna är Nocarts egenutvecklade mjukvarustyrda kraftkontrollenhet som automatiskt styr elproduktion, -lagring och -distribution. Övriga kraftverkskomponenter kommer från underleverantörer.

– Vi hart bearbetat den afrikanska marknaden under två år och har under denna tid identifierat en projektpipeline till ett värde av 400 miljoner euro med hög kvalitativa potentiella projekt, som vi siktar på att delta i under de närmaste fem åren. Dessa tre projekt är våra första i megawattstorlek och vi ser en fortsättning på denna mycket kraftig tillväxt under de kommande åren, säger Vesa Korhonen, vd på Nocart.

Annons