Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 23 2017
Senaste Nytt

Skellefteå Kraft i samarbete med Tesla

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Publicerad av
Tommy Ekholm - 28 jan 2016

Fördjupat samarbete mellan Skellefteå Kraft och Tesla. Samarbetet kommer att bidra till erbjudanden och rabattpaket gentemot elbilstillverkarens svenska kunder, skriver Skellefteå Kraft i ett pressmeddelande.

Peter Bardenfleth-Hansen, Nordic director på Tesla säger i meddelandet att han tror att Skellefteå Kraft kan bli en viktig första partner, då deras huvudsakliga uppgift är att snabba på den globala övergången till fossilfria transporter.

I och med samarbetet kommer Skellefteå Kraft att kunna erbjuda svenska Teslaägare gratis el-laddning i hemmet i upp till 4 500 mil samt vara exklusiv leverantör till samtliga Teslas egna stationer i Sverige, de så kallade Superchargerstationerna

Skellefteå Kraft blev, för mindre än ett år sedan, ensam leverantör av el till den amerikanska elbiltillverkarens Superchargerstationer i Sverige.

Fakta om laddstationerna:

  • På Teslas Superchargerstationer kan man idag ladda för 270 kilometers körning på 30 minuter. 
  • I Sverige finns Teslas laddningsstationer på följande orter: Arboga, Falkenberg, Gävle, Jung, Karlstad, Lagan, Löddeköpinge, Uddevalla, Krokom, Mora, Sundsvall, Tystberga, Sollentuna och Ödeshög. 
  • Tesla har idag 212 Superchargerstationer i Europa och mer än 3 425 världen över.

Annons