Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 23 2017
Senaste Nytt

Eneo tecknar avtal med Areim och Skanska

Foto: Eneo
Foto: Eneo
Publicerad av
Tommy Ekholm - 19 jan 2016

Eneo har slutit ett avtal om att leverera miljövänlig solel till bostadsrättsföreningen Fredriksdals Kanal i Västra Hammarbyhamnen.

Den Svanenmärkta byggnaden uppförs i ett joint venture mellan Skanska Sverige och fastighetsbolaget Areim och är inflyttningsklar 2017. Med Eneos solcellsanläggning får de boende tillgång till lokalproducerad och grön el.

Fredriksdals Kanal kommer att inrymma 145 lägenheter invid vattnet i Västra Hammarbyhamnen. Skanska Sverige och Areim har höga ambitioner när det gäller att skapa förutsättningar för ett hållbart boende. Allt från material, energiförbrukning och vattenåtgång har optimerats för att påverka miljön så lite som möjligt. Genom att välja Eneo som leverantör av solceller får bostadsrättsföreningens medlemmar tillgång till en enkel, grön och kostnadseffektiv lösning.

För oss ger solceller en möjlighet både att bidra till minskad klimatpåverkan och att profilera Fredriksdals Kanal. Det finns ett stort intresse för klimatsmarta lösningar och förnybar energi idag. Med Eneo får vi en skräddarsydd lösning utan att själva behöva lägga tid och resurser på att finansiera, projektleda och förvalta anläggningen, säger Anna Broman, förvaltningsansvarig på Areim.

Installation av solceller på bostadshus och kommersiella fastigheter är en stark internationell trend. I Sverige växer marknaden med 100 procent per år.

Eneos solcellsanläggning på Fredriksdals Kanal kommer att omfatta cirka 350 kvadratmeter och minska fastighetens behov av annan el med nästan 45 000 kilowattimmar/år, motsvarande elförbrukningen för 8 svenska lägenhetshushåll. 

Annons