Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 22 2017
Senaste Nytt

Ny chef för ABB:s nya division Power Grids

Erik Oja. Foto: ABB
Erik Oja. Foto: ABB
Publicerad av
Tommy Ekholm - 13 jan 2016

Erik Oja har utsetts till chef för ABB:s nya division Power Grids i Sverige. Han ingår i den svenska ledningen och rapporterar till Johan Söderström, vd för ABB Sverige, och till Trevor Gregory, Lead Division Manager för Power Grids Norra Europa.

Från den 1 januari 2016 har ABB fyra divisioner. Divisionen Power Grids består av de tidigare divisionerna ABB Power Products och ABB Power Systems, med undantag av affärsenheten Medium Voltage som ingår i divisionen ABB Electrification Products, och affärsenheten Power Generation som ingår i divisionen ABB Process Automation.

– Det är oerhört viktigt att fortsätta stärka och fördjupa relationerna med våra kunder och samtidigt hela tiden utveckla våra affärsverksamheter och vår konkurrenskraft och kompetens. Erik Oja har lång erfarenhet inom ABB inom och utanför Sverige. Han kommer på ett utmärkt sätt att stödja affärsenheterna och kollegorna inom divisionen Power Grids i detta viktiga arbete, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Erik Oja har en magisterexamen i matematik och fysik. Sedan han började på ABB 1990 har han haft en rad ledande roller, såväl chefsbefattningar som roller inom marknad och försäljning. Innan sin nuvarande roll var han global servicechef för divisionen ABB Power Systems och dessförinnan divisionschef för ABB Process Automation i Kina och Sverige.

– Det känns otroligt inspirerande och jag ser fram emot att tillsammans med alla kunniga medarbetare få leverera och utveckla en världsledande kraftteknik till våra kunder och därmed bidra till ett stabilare, grönare nät med större andel förnybar energi, säger Erik Oja.

Annons