Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 21 2017
Senaste Nytt

Råoljepriserna fortsätter stiga

Foto: Flickr
Foto: Flickr
Publicerad av
Martin Stråmo - 04 nov 2015

Råoljepriserna har fortsatt att stiga något under onsdagens handel, efter att ha klättrat ordentligt under tisdagen.

"Uppgången startade av oplanerade produktionsstopp där arbetare i det statliga brasilianska oljebolaget Petrobras strejkat sedan i söndags", skriver Commerzbank.

 Enligt fackföreningen har produktionen sänkts med upp till 500.000 fat per dag som ett resultat av strejken, även om bolaget bedömer att omfattningen inte är lika stor.

Oljeexportterminalen Zuetina i Libyen har återigen stängts med anledning av det ansträngda säkerhetsläget, vilket dämpar oljeexporten från landet.

"Libyens oljeproduktion kommer att minskas med 70.000 fat per dag till mindre än 400.000 fat per dag", kommenterar Norne Securities med anledning av den stängda exportterminalen.

På onsdagen står en del USA-statistik i fokus, med ADP:s sysselsättningsrapport, handelsbalans och inköpschefsindex. Dessutom väntas den officiella oljelagerstatistiken från USA under eftermiddagen.

Branschorganisationen API rapporterade sent under gårdagen att råoljelagren steg med 2,8 miljoner fat under förra veckan samtidigt som lagren av bensin föll 3,0 miljoner fat och lagren av destillerad olja minskade med 0,2 miljoner fat.

(SIX News)

Annons